SAS și Biroul Regional al UNFPA – Agenția Națiunilor Unite pentru drepturile și sănătatea reproductivă – își unesc forțele pentru a lucra la prevenirea violenței de gen, una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului la nivel global. În România, estimările arată că 18% dintre femei au suferit violențe din partea unui partener intim de-a lungul vieții*.

SAS, alături de comunitatea specialiștilor în Data Science din regiunea CEMEA, va dezvolta soluții digitale, bazate pe date, pentru prevenirea violenței. Agenția UNFPA va contribui prin experiența sa amplă din teren în prevenirea și răspunsul la violența împotriva femeilor, precum și la aplicabilitatea standardelor internaționale, inclusiv la nivel de confidențialitate a datelor și drepturile omului.

„Prin intermediul acestui nou parteneriat sperăm să identificăm noi modalități de utilizare a datelor și a tehnologiilor de analiză avansată pentru a pune capăt uneia dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului: violența la care femeile și fetele sunt expuse, pur și simplu din cauza genului lor”, declară Alanna Armitage, directorul Biroului Regional al UNFPA pentru Europa de Est și Asia Centrală.

OMS: 18% dintre femeile din România au fost agresate de-a lungul vieții lor

Violența de gen nu cunoaște granițe sociale, economice sau naționale. La nivel mondial, aproximativ una din trei femei (30%) a suferit de-a lungul vieții cel puțin o formă de violență fizică sau sexuală, potrivit datelor OMS. În România, se estimează că 18% dintre femei (15-49 ani) au fost agresate de către un partener intim de-a lungul vieții lor și 7% în ultimul an, conform datelor prezentate în raport. Violența de gen are, de asemenea, un impact economic negativ. S-a estimat că, la nivel nivel mondial, costul violenței împotriva femeilor s-ar putea ridica la aproximativ 2% din PIB-ul global. Acest lucru este echivalent cu 1,5 trilioane de dolari, aproximativ dimensiunea economiei Canadei.

Violența de gen are un impact fizic și psihologic sever, iar majoritatea incidentelor nu sunt raportate niciodată poliției sau altor instituții. Identificarea amplorii problemei și obținerea de date de calitate este primul pas către abordarea acesteia. Informațiile împrăștiate între instituții necesită o muncă manuală intensivă, care deseori durează prea mult, provocând reacții tardive ale instituțiilor responsabile. Luarea deciziilor într-un mod mai eficient și sigur, pentru a putea interveni în cazurile grave mai rapid și cu resursele necesare, poate spori prevenirea violenței.

Citeste si:
2021 are toate premisele pentru a deveni anul fraudelor digitale
2021 are toate premisele...

„Violența împotriva femeilor nu este un subiect nou pentru SAS. Am lucrat cu Ministerul de Interne din Spania, respectiv departamentul său de violență de gen, pentru a integra analiza avansată de date și algoritmi de Iteligență Artificială în lupta împotriva violenței. S-a demonstrat că analiza datelor are potențialul de a îmbunătăți viața oamenilor. Sperăm să putem coopera cu părțile interesate din regiune și să ajutăm la construirea unor societăți mai sigure”, spune Shukri Dabaghi, vicepreședinte regional, SAS CEMEA.

SAS se angajează să îmbunătățească continuu viața cetățenilor prin inițiative Data for Good, oferind tehnologii avansate și sprijin în sarcina dificilă de a analiza cantități mari de date. Prin automatizarea proceselor, tehnologia permite o muncă mai eficientă și coordonată a diferitelor instituții, cum ar fi agențiile de aplicare a legii, organele judiciare și serviciile sociale. În cele din urmă, contribuie la construirea încrederii și la crearea de comunități mai sigure.

Sursa foto: UfaBizPhoto / Shutterstock.com

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri