Grupul american Apple a înregistrat în trimestrul aprilie-iunie 2021 un profit pe acţiune şi o cifră de afaceri peste aşteptări, graţie vânzărilor de telefoane iPhone, care au crescut cu aproape 50%, relatează AFP.

Grupul cu sediul în Cupertino, California, a anunţat marţi seara că în trimestrul aprilie-iunie a înregistrat un profit net pe acţiune de 1,30 dolari, faţă de 1,01 dolari cât estimau analiştii intervievaţi de FactSet, şi o cifră de afaceri de 81,43 miliarde de dolari, faţă de 73,30 miliarde de dolari cât estimau analiştii, conform Agerpres.ro.

Rezultatele înregistrate de Apple în perioada aprilie-iunie se datorează în primul rând vânzărilor de telefoane iPhone, care au crescut cu 49,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 39,57 miliarde de dolari. De asemenea, vânzările de tablete iPad şi computere Mac s-au cifrat la 7,37 miliarde de dolari, respectiv 8,24 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor, 7,15 miliarde respectiv 8,07 miliarde de dolari.

Pe plan geografic, toate zonele în care este prezent grupul american au afişat rezultate în creştere, pe primul loc fiind China, unde vânzările Apple au crescut cu 58% până la 14,76 miliarde de dolari, graţie relansării economice şi ieşirii mai rapide din criza sanitară.

În pofida acestor rezultate excelente, investitorii nu au fost impresionaţi astfel că acţiunile Apple au pierdut 1,96% cu prilejul schimburilor electronice care au urmat după închiderea burselor Wall Street. Unii analişti au atribuit această scădere declaraţiilor prudente ale directorilor Apple cu privire la trimestrul în curs, care acoperă perioada iulie-septembrie.

Potrivit directorul general de la Apple, Tim Cook, criza globală de semiconductori va începe să afecteze producţia de telefoane iPhone. "Avem unele deficienţe de aprovizionare, acolo unde cererea a fost atât de mare, depăşind aşteptările noastre, încât este dificil să obţii întregul set de componente de care avem nevoie în intervalul de timp la care încercăm să ajungem", a spus Tim Cook. Acesta a refuzat să facă prognoze cu privire la posibilitatea ca deficitul global să se prelungească şi în trimestrul iulie-septembrie, când Apple realizează în mod obişnuit cele mai mari vânzări de telefoane iPhone.

Tim Cook a subliniat însă că Apple are acum 700 de milioane de abonaţi plătitori la diferitele sale platforme, care includ magazinul de aplicaţii Apple Store, Apple Music sau stocarea de fotografii în cloud, în creştere faţă de 660 milioane în trimestrul precedent.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri