Orange România a anunţat finalizarea tranzacţiei prin care a achiziţionat pachetul majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications de la OTE, în timp ce statul român deţine restul de 46% din acţiuni.

Separat, grupul elen de telefonie Hellenic Telecommunications Organization S.A. (OTE) a informat la rândul său că a finalizat cu succes vânzarea pachetului său de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications (TKR) către Orange România, preţul final ajungând la 295,6 milioane de euro, scrie Agerpres.

"Astăzi scriem o nouă filă nu doar în istoria Orange, ci a întregii pieţe de telecomunicaţii din România şi sunt extrem de mândră de efortul şi realizările tuturor celor implicaţi în acest proces. Pornim împreună, Orange şi Telekom Romania Communications, cu un scop comun, - acela de a fi prima alegere pe piaţa serviciilor convergente din România", a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

"Vânzarea Telekom Romania Communications S.A. este o decizie strategică ce contribuie la dezvoltarea rapidă a infrastructurii în Grecia şi îmbunătăţeşte viziunea pe termen lung privind creşterea şi valoarea pentru acţionari. În România, aceasta va sprijini creşterea Telekom Romania Communications şi competitivităţii în piaţă, în beneficiul clienţilor şi al societăţii româneşti. OTE rămâne pe piaţa din România cu Telekom Romania Mobile Communications S.A., vizând generarea pozitivă de fluxuri de numerar printr-o abordare nouă de piaţă", a declarat la rândul său directorul general de la OTE, Michael Tsamaz.

Telekom Romania Communications va continua să ofere atât asistenţă, cât şi servicii convergente de voce fix-mobil, internet în bandă largă şi televiziune pentru cei aproximativ 5 milioane de clienţi ai săi. De asemenea, va gestiona infrastructura de reţea ce cuprinde până la 90.000 de km de fibră optică şi conectează în jur de 3 milioane de gospodării.

Aproximativ 916.000 de clienţi cu servicii mobile asociate contractelor convergente vor avea acces, în următoarele luni, la conectivitate mobilă în reţeaua Orange. Serviciile mobile pentru aceşti clienţi sunt furnizate astăzi de Telekom Romania Mobile printr-un contract MVNO cu Telekom Romania Communications. Transferul între cele două reţele mobile se va petrece gradual şi toate schimbările vor fi comunicate în avans, astfel încât acest proces să fie cât mai simplu pentru clienţi.

Comisia Europeană a aprobat, la finele lunii iulie, preluarea Telekom Romania Communications (TKR) de către Orange SA, cu condiţia vânzării participaţiei minoritare de 30% a TKR în Telekom Romania Mobile Communications (TRMC), care este un concurent direct al Orange.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri