Specialiștii prezenți la evenimentul „Microsoft Envision HR – Perspective actuale și tehnologii moderne pentru munca în sistem hibrid” vor analiza provocările și oportunitățile întâmpinate de angajatori și angajați, din perspectiva muncii pe model hibrid

Peste 70% dintre angajații de la nivel global își doresc să aibă în continuare acces la opțiuni flexibile de lucru de la distanță și 65% dintre aceștia spun că își doresc să lucreze mai des alături de colegii lor – acestea sunt doar câteva dintre datele care reies din cercetarea Work Trend Index, realizată anul acesta de Microsoft, cu scopul de a identifica provocările și tendințele de pe piața muncii.

Mai mult, cercetările efectuate în domeniu arată că modelul hibrid de lucru, care s-a conturat în ultimii doi ani, se va menține și de acum înainte, întrucât îmbină flexibilitatea muncii de la distanță cu avantajele lucrului de la birou. Modelul hibrid de lucru le poate oferi angajaților acces la oportunități de dezvoltare profesională și îi poate antrena într-un proces continuu de învățare, iar astăzi acest sistem este preferat de tot mai mulți dintre aceștia, dar și de angajatori.

În acest context, Microsoft România organizează pe data de 16 noiembrie evenimentul „Microsoft Envision HR – Perspective actuale și tehnologii moderne pentru munca în sistem hibrid”. Evenimentul va reuni experți în domeniul Resurselor Umane, lideri ai unor companii importante care activează în România precum și specialiști din cadrul Microsoft și parteneri ai companiei care susțin proiectele și demersurile sale în această direcție. Alături de participanți aceștia vor analiza fenomenul complex al muncii pe model hibrid și vor putea identifica cele mai potrivite soluții ca răspuns la provocările pe care acesta le aduce.

Una dintre provocări este dată de complexitatea noului sistem de lucru, la care se adaugă faptul că așteptările angajaților se schimbă constant, astfel că organizațiile trebuie să își contureze modele operaționale flexible, care să le ajute să țină pasul cu așteptările și cerințele angajaților lor. Din acest punct de vedere, rolul liderilor este foarte important, întrucât ei au sarcina de a prioritiza starea de bine a fiecărui angajat în parte, precum și oportunitățile pe care aceștia le au la dispoziție, sprijinindu-i în a-și valorifica pe deplin potențialul. În lipsa unuia dintre aceste elemente, există riscul ca îmbinarea dintre lucrul de la distanță și munca de la birou să îngreuneze comunicarea în interiorul echipelor.

Toate aceste subiecte vor fi abordate de specialiștii prezenți la eveniment, care vor vorbi și despre tranziția prin care a trecut piața muncii în ultimii doi ani, precum și despre modalitățile în care liderii pot crea culturi organizaționale care să faciliteze implementarea noului sistem de lucru.

Microsoft își propune să sprijine fiecare persoană și organizație în parte să își realizeze pe deplin potențialul cu ajutorul tehnologiei și ajută atât angajații, cât și angajatorii să acceseze și să valorifice mai ușor avantajele și oportunitățile pe care le aduce aceasta.

Evenimentul „Microsoft Envision HR – Perspective actuale și tehnologii moderne pentru munca în sistem hibrid”, care va avea loc în mediul virtual (pe platforma Microsoft Teams), reprezintă un nou demers al companiei în acest scop și se adresează în special experților în domeniul resurselor umane, precum și managerilor din această arie sau din sectoarele de business și IT. Agenda completă este disponibilă aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri