Cu milioane de angajați care au început să lucreze de la distanță, configurația locului de muncă s-a schimbat dramatic. Și cu aceasta, la fel și percepția muncii la distanță, deoarece beneficiile, dar și neajunsurile, pentru angajatori și angajați au ieșit la iveală. Tranziția masivă către munca la distanță a fost o necesitate pentru companiile cu activitate de birou care doreau să mențină fluxul de lucru constant, iar acum majoritatea din ambele tabere vede o nouă modalitate de a fi eficienți prin integrarea unui mediu de lucru hibrid.

Un sondaj Gartner realizat pentru companii a constatat că 80% dintre acestea intenționează să permită pe viitor angajaților să lucreze de la distanță cel puțin o parte din timp, iar 47% le va permite angajaților să lucreze de acasă cu normă întreagă. Pe de altă parte, potrivit companiei de cercetare GigaOm, 87% dintre membrii unei echipe care lucrează de la distanță se simt mai conectați la echipa lor atunci când pot folosi videoconferința și, de asemenea, se simt mai conectați la procesele pe care trebuie să le deruleze împreună.

În acest context, toată atenția se concentrează pe instalarea de soluții pentru video colaborare, acolo unde angajații pot interacționa nu numai ședințe care reunesc membrii aceleiași echipe, ci și întâlniri de vânzări sau sesiuni de suport pentru clienți. Potrivit unui studiu Frost & Sullivan, reprezentanții companiilor își petrec 40% din timp în întâlniri, dar doar 50% din acest timp este considerat productiv. Una dintre probleme ar putea fi că doar 3,6% din sălile de ședințe sunt dotate cu tehnologie de videoconferință.

Soluțiile integrate de colaborare video deschid noi oportunități pentru afacerile de orice dimensiune, prin păstrarea interacțiunii umane atât de importantă în orice context. Instalarea unei soluții de acest fel presupune în primul rând flexibilitate ridicată, integrare fără efort și scalabilitate, iar produsele recent lansate de tip video bar cum sunt Logitech Rally Bar ajută la configurarea corespunzătoare a spațiului destinat întâlnirilor. Mulțumită unui portofoliu deja existent, noul produs Logitech oferă o implementare inovatoare prin integrarea într-un singur dispozitiv a mai multor echipamente complementare, dar și suport software specializat.

Rally Bar și versiunea Rally Bar Mini ajută afacerile să își mențînă obiectivele de business prin crearea unui mediu de lucru fără bariere, deschis creativității. Cu o experiență dovedită în acest domeniu, Logitech propune sisteme la cheie cu adevărat flexibile, ușor de instalat și folosit, cu suport video ultraHD 4K și sunet de înaltă calitate.

Pentru încăperi de mari dimensiuni, în cadrul sistemelor de video colaborare Logitech administratorii pot include noul echipament RoomMate, un mini-computer care permite participanților să ruleze servicii de videoconferință pe camerele video Logitech fără a fi nevoie de computer personal. Aplicații de videoconferință acceptate în mod nativ pe Rally Bar și Rally Bar Mini, cum ar fi Microsoft Teams și Zoom, pot fi acum accesate simplu și rapid, fără a fi necesară intervenția unui inginer sau administrator IT. Conectivitatea USB este disponibilă pentru toate echipamentele din potofoliul Logitech, această caracteristică unică pe piață conferindu-le produselor capacitatea de a fi integrate în orice mediu, fie pe platforme PC, fie pe platforme Mac.

Rally Bar este un video bar destinat camerelor de dimensiuni medii, în timp ce Rally Bar Mini se adresează spațiilor de mici dimensiuni. Cu o a două cameră video dedicată analizei AI și a încăperii, plus acoperirea audio extensibilă prin intermediul Rally Mic Pods, instalarea unui sistem de tip Rally Bar asigura scalabilitate, versatilitate și ușurință în utilizare.

Pentru flexibilitate extinsă, administratorii unui spațiu de birouri au posibilitatea de a configura dispozitivele de video conferință într-o interfață centralizată, ușor de integrat cu mai multe platforme software, la distanță unui click putând gestiona multiple echipamente simultan.

Rally Bar și Rally Bar Mini câștigă în față competitorilor atunci când performanță video și audio, împreună cu integrarea software, reprezintă cerințe cheie în alegerea unei soluții de acest fel. Mulțumită rezoluției video de până la 4K, imaginile din timpul unei video conferințe vor lasă impresia unei întâlniri în persoană, tehnologiile RightSense împreună cu zoom-ul optic 5x, îmbunătățit digital până la un total de 15x, asigurând o combinație impresionantă de facilități și beneficii.

În situațiile în care dimensiunea și configurația spațiilor sunt o provocare pentru majoritatea soluțiilor de video colaborare, componentă de sunet a Rally Bar setează noi standarde prin tehnologii care reglează în mod eficient parametrii audio: egalizează automat nivelul de voce al tuturor persoanelor din sală în timp ce suprimă zgomotul de fond nedorit cu ajutorul tehnologiei RightSound bazată pe Artificial Intelligence. De asemenea, echipamentul se concentrează cu ajutorul microfoanelor de înaltă precizie (beamforming) asupra persoanelor care prezintă, prin recepția direcțională a sunetului și filtrarea acestuia. În configurații extinse, sistemul oferă multiple posibilități de scalabilitate prin suplimentarea suportului audio cu până la trei microfoane de extensie Rally – ce pot acoperi fiecare 45mp.

Soluții scalabile în orice ecosistem - RoomMate

Odată cu apariția pe piață a noilor echipamente de tip video bar, Logitech alătură familiei de produse Rally dispozitivul RoomMate care aduce o noutate exclusivă în configurarea unui sistem de acest fel, transformând sistemele de video conferință Logitech într-o soluție completă, imediat integrabilă în orice ecosistem. Cu puterea de calcul și software specializat incluse într-un singur device, RoomMate este un mini-computer ce face mai ușoară implementarea Zoom Rooms Appliances, Microsoft Teams Rooms pe Android, precum și multe alte aplicații de videoconferință.

Mai multe informații legate de Logitech Rally Bar și de întreaga ofertă de soluții de videoconferință a Logitech puteți obține accesând acest link.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri