Firma de investiţii a miliardarului spaniol Amancio Ortega, fondatorul gigantului Inditex, a raportat o creştere de 2,8 miliarde de euro a valorii portofoliului său de active imobiliare în 2022, până la 18,1 miliarde de euro (20,08 miliarde de dolari), transmite Reuters, citată de Agerpres.

În ultima perioadă, Pontegadea, vehiculul de investiţii al familiei Ortega, şi-a extins portofoliul de active imobiliare prin investiţii în centre de logistică folosite de mari companii globale precum Fedex, dar şi în clădiri de lux pe întreg teritoriul SUA, precum şi în clădiri de birouri.

SUA, unde grupul Inditex are de gând să deschidă mai multe magazine Zara, a fost una dintre principalele pieţe ale lui Amancio Ortega. Acesta este cel mai mare acţionar la Inditex, cu o participaţie de 59,29%.

Pontegadea a încheiat anul 2022 cu un profit net de două miliarde de euro, în creştere faţă de un rezultat de 1,6 miliarde de euro în 2021, în principal ca urmare a dividendelor venite de la Inditex, care a profitat de revenirea rapidă a magazinelor Zara după pandemia de COVID-19. Zara şi-a devansat rivalii anul trecut, afişând un profit mai mare cu 15% decât înainte de pandemie.

Pontegadea, care mulţi ani s-a concentrat pe imobiliare, a început să fie interesat şi de companiile din energie, preluând participaţii la parcuri fotovoltaice, operatorii de reţele electrice şi parcuri eoliene.

Pe lângă Zara, Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, deţine şi lanţurile de magazine Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius şi Oysho.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri