21 de companii antreprenoriale românești, cu o cifră de afaceri cumulată de 2,7 miliarde de euro și 8.000 de angajați, au primit certificarea Deloitte „Best Managed Companies”, ediția a doua, pentru performanță managerială. Agenția de turism Eturia s-a numărat printre cele 17 câștigătoare ale certificării România Best Managed Companies, fiind singura companie din turism care a primit această distincție.

“Suntem conștienti că acest premiu este un catalizator pentru compania noastră, care ne obligă să fim într-o continuă evoluție, să creștem performanța echipelor, să investim în parteneriate tot mai puternice și în tehnologie, să ducem serviciile noastre la un nivel din ce în ce mai înalt”, a declarat, cu această ocazie, Sorin Stoica, CEO Eturia.

În plus, Sorin Stoica a oferit, în exclusivitate pentru Wall-Street, trei sfaturi de management.

Recrutați inteligent și acordați o atenție sporită retenției oamenilor cheie

Nu există aspect mai important de business decât a recruta oamenii potriviți pentru compania voastră. Așadar nu va grăbiți în recrutare, alocați timp să vedeți mai mulți candidați, recrutați din timp pentru nevoi viitoare și nu faceți rabat la calitatea umană, la valori, principii și spirit al propriei echipe. Mai apoi identificați care sunt oamenii cheie din compania voastră și asigurați-vă că rămân motivați și că le dați spațiu să crească. Oamenii vin și pleacă din companii însă întotdeauna este o mână de oameni cheie care ar fi bine să nu plece.

Creați o cultură organizațională a excelenței și inovării

Înainte ca lucrurile să se întâmple în exterior, ele trebuie să se întâmple în interior. Astfel, înainte să atrageți clienți de calitate trebuie să atrageți angajați de calitate. Și pentru asta este nevoie să definiți un set de valori ale firmei care să fie în acord cu voi, apoi să atrageți oamenii care să împărtășească aceste valori.

Evident este foarte important să vegheați mai apoi la respectarea acestor valori. Să identiifcati sabotorii și să renunțați la ei și să încurajați promotorii. Nu tolerați oamenii toxici. Mai devreme sau mai târziu vă vor crea probleme.

Când analizați oamenii aveți în vedere că dincolo de cantitatea și calitatea muncii care sunt importante este esențială atitudinea cu care este livrată sarcina.

Transformați-vă managerii în antreprenori de proiecte și linii de business

De la un anumit nivel nu veți mai putea crește afacerea decât dacă echipa de manageri are capacitatea să facă switch mental de la angajat la intraprenor. Doar așa ei vor ajunge la nivelul cel mai mare de performanță, cu autonomie, viziune, agilitate în conducerea propriilor echipe, inovație, libertate decizională.

Un manager complet asumat pe business-ul care îl conduce poate face față oricăror situații, poate vedea oportunități acolo unde competitorii văd doar provocări, poate vedea viitorul într-o continuă creștere și dezvoltare a activității.

Asigurați-vă din timp că încurajați autonomia, responsabiliatea și delegarea eficența. Este o investiție care cere timp, efort și multă răbdare, dar care plătește dividende generoase.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri