Fondatorul platformei de criptomonede Thodex, Faruk Fatih Ozer, care a fugit din Turcia cu activele clienţilor săi, a fost condamnat la 11.196 de ani de închisoare, transmite presa turcă.

Sora şi fratele său au fost condamnaţi la pedepse identice de tribunalul din Istanbul, potrivit agenţiei Anadolu.

Fondatorul platformei Thodex, căutat prin Interpol, a fost arestat în Albania în august 2022, la 16 luni de când fugise din Turcia.

El a fost extrădat în luna aprilie.

Autorităţile turce l-au acuzat că fugise cu active de 2 miliarde de dolari aparţinând unui număr de aproape 400.000 de utilizatori.

Platforma şi-a suspendat de pe o zi pe alta activitatea după ce afişase un mesaj misterios în care anunţa că avea nevoie de cinci zile pentru o investiţie externă nespecificată.

Thodex dusese o campanie publicitară de amploare pentru a atrage investitori, promiţând mai ales să le ofere maşini de lux unora dintre ei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri