Cu ocazia anuntarii rezultatelor financiare pe trimestrul doi, Tim Cook a subliniat ca “orice poate fi fortat sa realizeze convergenta dar in acel punct incepi sa faci compromisuri. La un moment dat, te trezesti ca ai un produs care nu mai multumeste pe nimeni”, a spus Cook. “Poti face convergenta intre un prajitor de paine si un frigider, dar probabil ca acestea doua nu il vor multumi pe utilizator”, spune el, raspunzand astfel unei intrebari care a pornit de la Windows 8, al Microsoft.

Afirmatiile vin pe fondul vanzarilor de 47 milioane de device-uri iOS in al doilea trimestru fiscal, comparat cu 4 milioane de Mac-uri. Cele doua platforme ruleaza pe sisteme de operare diferite si pare ca Apple nu este interesat sa le uneasca.

Declaratiile lui Cook vin dupa ce Microsoft a anuntat ca va permite preview-uri pentru Windows 8 in prima luna din iunie. Acest sistem combina Windows-ul traditional cu o interfata touchscreen numita “Metro”.

Citeste si:

Cook calca astfel pe pasii lui Steve Jobs, co-fondator Apple, care descria astfel de sisteme hibrid ca fiind “ingrozitoare din punct de vedere ergonomic”.

Ce parere ai in ceea ce priveste afirmatiilor lui Tim Cook?