Directorul general al Apple, Tim Cook, critica politicile UE in legatura cu taxele. Comisia Europeana a impus gigantului IT placa unor taxe retroactive de 13 miliarde de euro drept "o porcarie politica totala", motivata, in parte, de prejudecati anti-americane, potrivit Reuters.

Directorul general al Apple a spus intr-un interviu acordat publicatiei Irish Independent ca va colabora indeaproape cu autoritatile irlandeze pentru a incerca sa anuleze decizia UE, el aratand ca grupul este dedicat operatiunilor din Irlanda, conform News.ro.

”Nimeni nu a facut ceva gresit aici, trebuie sa ramanem uniti. Irlanda este hartuita, ceea ce este inacceptabil” a declarat Cook, adaugand ca este ”o porcarie politica totala”.

El a subliniat ca prejudecatile anti-americane sunt unul dintre motivele pentru care Apple ar fi devenit o tinta. Comisia Europeana a ordonat in aceasta saptamana ca Apple sa plateasca retroactiv Irlandei taxe de 13 miliarde de euro, considerand, dupa o investigatie de trei ani, ca acordul de facilitati fiscale convenit de compania americana cu guvernul de la Dublin este ilegal, intrucat incalca reglementarile referitoare la ajutoarele de stat.

Sursa foto: JStone/ Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri