Un blogger a postat o fotografie care il infatisa pe CEO-ul Apple in magazinul „Joy City” din zona Xidan a capitalei Beijing, informeaza Mashable.com.

Vizita lui Tim Cook in China surprinde datorita faptului ca nivelul cotei de piata al Apple in aceasta regiune este extrem de scazut.

Publicatia Apple Insider sustine ca seful Apple este in Beijing pentru a discuta despre disponibilitatea viitorului smartphone, pe care americanii il vor lansa in al doilea trimestru al acestui an, in retelele de telefonie China Unicom si China Telecom, doi dintre cei mai importanti operatori telecom din Asia.

In clasamentul celor mai mari vanzari de telefoane inteligente din China, a doua mare economie a lumii, Apple ocupa abia pozitia a cincea, unde iPhone are o cota de piata de 7,5% din vanzarile de smartphone-uri,de peste trei ori mai mica fata de 24,3%, cat reprezinta cota detinuta de rivalii sud-coreeni de la Samsung.

Motivul este cat se poate de simplu: Samsung a vandut telefoane cu ajutorul celor mai importanti provideri din China inca din anul 2009, cand China Mobile avea peste 650 milioane utilizatori, China Unicom inregistra 200 milioane abonati, iar China Telecom avea in jur de 130 milioane abonati.

Citeste si:

Gigantul Apple a semnat deja o intelegere cu China Telecom - cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, ceea ce ar putea conduce la o crestere a cotei de piata, desi operatorul telecom este cel mai mic dintre cei trei provideri de servicii de telefonie din China.

Nu este, insa, prima vizita a lui Cook in China: acesta a mai vizitat sediul Apple din Beijing vara trecuta, pe vremea cand detinea functia de director operational in cadrul companiei.

In ciuda raspandirii globale a brandului Apple, cat si a potentialului pe care piata din China il are (o tara cu o populatie de peste 1,3 miliarde locuitori), fostul CEO Apple, Steve Jobs, nu a vizitat niciodata aceasta tara.

Sursa foto: Toate drepturile rezervate, @STwing, Weibo.com