În România, trimestrul al patrulea a fost marcat de finalizarea tranzacției prin care Orange România a achiziționat pachetul majoritar de 54% din acțiunile operatorului de servicii fixe, Telekom Romania Communications.

În intervalul octombrie – decembrie, Grupul Orange România a realizat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 430 de milioane de euro, având o creștere organică de 3% față de T4 2020. Ea a fost generată de veniturile din servicii, ca urmare a măririi bazei de clienți. Cifra de afaceri consolidată pentru 2021 este de 1.235 miliarde de euro, având o creștere organică de 4% față de 2020, iar contribuția Telekom Romania Communications este consolidată doar la T4.

La 31 decembrie 2021, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 10.6 milioane de clienți, servicii fixe în bandă largă către 1.4 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1.5 milioane de clienți.

De-a lungul anului 2021, Orange s-a extins cu rețeaua 4G într-un total de 254 localități, în timp ce rețeaua 4G+ s-a extins în 1637 localități. Pe parcursul T4 2021, mii de locuitori din mediul rural au primit acces la conectivitate 4G, procentul de acoperire fiind de 98,31% din populație, în timp ce 366 de noi localități din mediul urban și rural au primit acces la conectivitatea 4G+. În ceea ce privește rețeaua 5G, aceasta este disponibilă astăzi clienților din 17 orașe.

În 2021, veniturile totale din servicii B2B au cresut, cea mai dinamică zonă IT&C în 2021 a fost cea de Cloud, unde creșterea a fost de 25% față de anul trecut.

La nivelul T4, a fost remarcată o creștere a serviciilor mobile ca soluție de comunicare la distanță pentru companii. În luna noiembrie 2021, Orange Business Services a anunțat soluția de internet fix la viteze de 10 Gbps pentru companiile din București și Constanța.

La finalul lui 2021, Orange Money avea 300.000 de clienți, în creștere cu 15% față de finalul anului 2020. Anul trecut, Orange Money a lansat primul său card de credit.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri