Știm cu toții cât de important este ca datele unei companii să fie păstrate în siguranță și să fie gestionate cu ușurință. De aceea este nevoie de o platformă cloud care să ofere o protecție sporită datelor. O astfel de platformă profesională de servicii în cloud este Azure, oferită de Microsoft.

Prin setul bogat de instrumente și servicii, platforma Azure permite gestionarea facilă a volumelor mari de date asociate unei aplicații ERP. De asemenea, oferă soluțiilor care au înglobat-o rapiditate, siguranță și scalabilitate. Datorită funcționalităților avansate ale platformei, poți porni mașini virtuale, baze de date SQL, poți crea copii de rezervă pentru resursele existente și poți face multe altele, fără a te teme de defecțiuni sau de învechirea echipamentelor și a programelor informatice.

În scenariul tradițional, pentru a putea fi utilizat, MS SQL Server se instalează de obicei pe un server cumpărat de client. Însă, în ultima perioadă, pentru accelerarea proceselor de digitalizare,Microsoft încurajează partenerii și firmele să adopte soluțiile software în Azure sub forma software as a service, pe baza unui abonament lunar.
Acest model de lucru reduce substanțial investiția inițială în hardware-ul necesar, permite ulterior dimensionarea ușoară a resurselor și include mentenanța și update-uri automate hardware și software.

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice cu cea mai dinamică ascensiune pe piața din Transilvania anunță că produsul ASiS ERP este disponibil acum și pe platforma Azure. Soluția ASiS ERP se bazează pe tehnologia SQL Server încă de la prima versiune a acestui sistem ERP.

„Trecerea spre Cloud a resurselor de infrastructură IT reprezintă un pas firesc pe care la un moment dat o să îl facă din ce în ce mai multe companii. Azure reprezintă o soluție sigură și modernă, iar sistemul ASiS ERP e pregătit pentru a rula din Azure. Oferim ASiS ERP în Azure ca serviciu clienților noștri (Software-as-a-Service) și îi ajutăm în acest fel să țină sunt control costurile inițiale cu infrastructura sau cu licențierea”, a explicat Cristian Gabriel Pavel, directorul general Alfa Software.

Deoarece platforma Azure are inclusă mentenanța și update-uri hardware și software, pentru clienții ASiS ERP, acest lucru înseamnă că soluția ERP rulează tot timpul pe servere de ultimă generație. În plus, folosește constant cele mai noi versiuni software (SQL Server, PowerBI, Sisteme de operare). Astfel se reduc cheltuielile tradiționale ale departamentul IT, precum administrarea și înlocuirea periodică a serverelor. Din punct de vedere economic, acest model de licențiere oferă costuri lunare ușor de previzionat și care sunt în corelație cu resursele utilizate. În momentul în care este nevoie de mai multe resurse, acestea pot fi alocate prin câteva click-uri, eliminând procesul clasic de achiziție a serverului, de reinstalare sau migrare a sistemului de operare și aplicații și întreruperile cauzate de acestea.

Despre Alfa Software

Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de 25 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională prin parteneri.

Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are experiență de peste 15 ani pe produs.

În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru 5 verticale majore de business: producție, servicii, construcții, reciclare, distribuție și retail. Printre principalii clienți ai companiei se numără Cemacon, Brikston Leier, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, MG Tec Industry.

Pentru mai multe informații: www.asw.ro

Sursa foto: Cristian Gabriel Pavel/ asw.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri