Atomix Cloud PACS, aplicația dezvoltată de către startupul local Pathways Software Solutions, facilitează stocarea, vizualizarea și arhivarea imagisticii medicale în cloud, pentru medici și pacienți. Odată transmise de către stațiile de procesare de la nivelul aparatelor, studiile DICOM sunt stocate pe serverul de PACS(Picture Archiving and Communication Systems), putând fi transmise și către aplicații terțe HIS de la nivelul spitalului, sau a altor clinici. Aplicația vine pe piață într-un context favorabil pentru companiile medtech, tot mai multe servicii de telemedicină, second opinion, turism medical, fiind puse la dispoziție pacienților din România. În plus, tot mai multe spitale mari caută gestionarea studiilor clinice, cu caracteristici de anonimizare a datelor.

Ce este un sistem PACS?

Sistemul PACS cuprinde următoarele componente : modalități de producere/achiziție imagine, stație de post-procesare(workstation), rețea securizată și rapidă pentru transmiterea de studii DICOM, și sistemul de arhivare pentru stocarea și arhivarea imaginilor sau a diferitelor rapoarte medicale. În plus, sistemul poate fi integrat cu o aplicație de hospital management, pentru vizualizarea rapidă și centralizată a tuturor informațiilor din dosarul pacientului.

Aplicație HMS

Aplicațiile pentru managementul spitalului de stat sau privat cuprind de obicei mai multe module, asigurând astfel un flux optim pentru buna funcționare a spitalizării de zi și continue. Un exemplu ar fi : programări și orar, raportările ICM și DRG, consumurile, decontul pacientului, analiza managerială, diferite rapoarte pentru toate investigațiile realizate în spital, etc. Astfel, prin integrarea unei aplicații de hospital management cu o aplicație de radiologie, studiile pot fi vizualizate de către medic direct prin intermediul aplicației medicale, scurtând astfel timpul de lucru pentru un diagnostic. Totodată, studiile imagistice vechi pot fi arhivate pe serverul de PACS, existând la cerere și posibilitatea de backup pentru acestea. În acest mod se asigură integritatea datelor pacienților, baza de date putând fi și unitară, în cazul integrărilor între mai multe spitale.

Telemedicină

Consultațiile second-opinion au explodat în ultimii ani, acestea reducând considerabil timpul pierdut de către pacient, respectiv costurile acestuia pentru afecțiuni ce trebuie monitorizate frecvent. Comunicarea cu pacientul este mult mai rapidă și focusată, îndeosebi pentru situațiile în care nu este pusă viața pacienților în pericol într-un mod iminent. O astfel de platformă este Medicentrum, o alternativă concretă la documente medicale transmise pe canale clasice(whatsapp, e-mail, sms) fără un context clinic atașate, fapt ceea ce poate îngreuna actul terapeutic.

“Fluxul mare de pacienți din ultimii ani ne obligă să dezvoltăm soluții software integrate, dedicate clinicilor și spitalelor, prin care acestea pot oferi servicii medicale de calitate ”, a declarat Alexandru Stoian, Manager de Proiect în cadrul Pathways Software Solutions.

Sursa foto:  Pathways Software Solutions

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri