Sennheiser, producătorul nemțesc de echipamente audio, își extinde capacitățile de producție, inclusiv la fabrica pe care o deține în România, la Brașov. Acest proces vine și cu creșterea numărului de angajați.

„În prezent, ne concentrăm resursele și puterea financiară asupra celor trei unități de business Pro Audio, Business Communications și Neumann, cu scopul de a asigura o creștere a acestor arii peste medie în viitor. De aceea, am decis să investim semnificativ în fabricile noastre din Germania și România", a declarat Andreas Sennheiser, Co-CEO al Sennheiser.

În fabrica din Brașov a Sennheiser sunt realizate produse pentru piața audio profesională din anul 2018, printre acestea numărându-se sistemele Evolution Wireless G4 și Evolution Wireless Digital, XS Wireless Digital, precum și căștile pentru DJ, HD25 și căștile de monitorizare HD280. În prezent, fabrica funcționează la capacitate maximă numărând aproximativ 150 de angajați. Conform informațiilor oferite wall-street.ro, compania plănuiește să angajeze peste 100 de persoane.

Sennheiser a decis să extindă suprafața fabricii de la nivelul actual de 3.300 de metri pătrați, la aproximativ 10.000 de metri pătrați până la începutul anului 2023. Sennheiser preconizează că noua clădire va fi la capacitate maximă până în 2027.

„Odată cu extinderea semnificativă a capacităților de producție, dorim să continuăm să producem aici mai multe soluții audio profesionale pentru clienții noștri." , adaugă reprezentanții companiei.

În urma investițiilor, compania va facilita producția tehnologiilor automatizate și fabricarea produselor de înaltă calitate în sediul Sennheiser din Wedemark, Germania, iar producția manuală, precum și testarea și ambalarea produselor vor avea loc la fabrica din Brașov.

În plus față de facilitățile de producție din Germania și România, Grupul Sennheiser încă deține și fabrica din Albuquerque, SUA. Fabrica din Tullamore, Irlanda, cât și divizia Sennheiser Consumer Business, au fost transferate la începutul lunii martie către Sonova Holding AG, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții auditive.

În cadrul fabricii din Germania au fost demarate investiții în tehnologii de producție, în mod special în zona de asamblare a plăcilor cu circuit imprimat (PCB). O mare parte va fi investită într-o nouă linie de producție SMT (Tehnologie de Montare pe Suprafata) care permite fabricarea cu precizie a celor mai mici ansambluri. În plus, capacitățile de producție mecanică vor fi extinse și suplimentate prin introducerea de noi tehnologii.

„Vom continua să fabricam noi înșine tehnologii cheie pentru produsele noastre în viitor", explică Daniel Sennheiser, co-CEO al Sennheiser.

Sursa foto: Sennheiser

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri