WhatsApp introduce noi schimbări importante în aplicație. Funcția de ștergere a mesajelor va avea o limită de timp extinsă la peste două zile, față de peste o oră cât este în prezent. Prin urmare, dacă ești genul de persoană care regândește mult mesajul pe care vrea să îl trimită unei persoane, acum vei avea la dispoziție puțin peste 2 zile pentru a șterge mesajele din chat-urile, după ce apeși de deja pe „send” (trimitere), anunță compania.

Însă acestea nu sunt singurele schimbări pregătite de WhatsApp. Rețeaua socială lansează o modalitate de a-ți ascunde starea „ultima dată” („last seen”) de anumite persoane din agendă, precum și posibilitatea de a părăsi un grup fără a anunța alți utilizatori.

În decembrie anul trecut, WhatsApp a început să ascundă starea online a utilizatorilor de străini în mod implicit. Deși acesta a fost un pas în direcția corectă, rețeaua socială permite totuși întregii liste de contacte să vadă dacă ești sau nu online. Viitoarea actualizare a WhatsApp ar trebui să rezolve acest lucru și asta pentru că îți va permite să alegi ce persoane de contact îți pot vedea starea. Deci, dacă nu dorești ca cineva să știe că îi ignori mesajul, comută la setarea pentru acel utilizator și (sperăm) că nu va ști niciodată diferența, potrivit The Verge.

De acum vei putea să ieși din grupurile de WhatsApp fără ca ceilalți să fie notificați

WhatsApp lansează, de asemenea, o altă funcție utilă care îți va permite să părăsești grupurile în tăcere. În acest moment, aplicația notifică fiecare utilizator din grup despre plecarea unui membru, ceea ce ar putea determina unii membri ai grupului să trimită un mesaj privat pentru a chestiona respectiva persoană cu privire la plecarea sa.

WhatsApp spune că lucrează, de asemenea, la o modalitate de a bloca utilizatorii să facă capturi de ecran ale mesajelor. Spre deosebire de mesajele care dispar, mesajele de vizualizare „o dată” nu dispar după o anumită limită de timp, ele dispar după ce destinatarul le-a văzut o dată, similar cu modelul celor de la Snapchat. Adăugarea unei modalități de blocare a capturilor de ecran ar putea împiedica utilizatorii să salveze sau să partajeze informații sensibile cu alte persoane. Această funcție este încă în testare, dar WhatsApp spune că va începe să o lanseze utilizatorilor „în curând”.

WhatsApp a făcut alte câteva actualizări mici, dar semnificative în acest an. Pe lângă lansarea reacțiilor emoji și introducerea unei modalități de a accelera mesajele vocale, platforma a început, de asemenea, să permită utilizatorilor Android să-și transfere istoricul de chat pe iPhone.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri