O breşă de securitate în aplicaţia WhatsApp a expus numerele de telefon a circa 360 de milioane de utilizatori din 108 ţări, potrivit unei analize realizate de o multinaţională specializată în securitate cibernetică.

Numerele de telefon ale 360 de milioane de utilizatori ai acestei aplicaţii de mesagerie s-ar afla deja pe darknet, unde au fost scoase la vânzare, potrivit datelor difuzate joi de compania de securitate cibernetică Check Point.

Surse de la WhatsApp au afirmat totuşi că nu este vorba "de o scurgere de date" şi şi-au exprimat dezamăgirea pentru faptul că această companie care se ocupă cu securitatea cibernetică "a cumpărat o listă cu numere de telefon care circulă pe internet pentru a repeta afirmaţii fără nicio bază cu scopul de a obţine publicitate gratuită".

Compania Check Point a difuzat joi rezultatele analizei sale cu privire la arhivele privind datele utilizatorilor acestei aplicaţii şi a dat asigurări că în ultimele patru zile aceste arhive, care includ prefixe de apelare, s-au pus în vânzare pe darknet "şi sunt distribuite la liber în rândul delincvenţilor cibernetici".

Informaţia care se vinde este doar numărul de telefon activ şi în niciun caz conţinutul mesajelor utilizatorilor, a explicat Check Point, care remarcă faptul că este totuşi vorba despre un atac la scară largă asupra unei aplicaţii foarte populare şi care este folosită de milioane de persoane în întreaga lume.

Între consecinţele imediate ale acestei "breşe", Check Point a menţionat posibilitatea ca aceste numere de telefon să fie folosite în atacuri de tip 'phishing' chiar prin intermediul aplicaţiei şi, tocmai de aceea, a insistat asupra importanţei ca toţi utilizatorii WhatsApp să fie foarte atenţi la mesajele pe care le primesc şi să fie precauţi înainte de a face "click" pe orice link şi mesaj primit pe aplicaţie.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri