Atribuirea sarcinilor obositoare de curățenie a casei unor roboți este un vis pe care mulți oameni îl împărtășesc, așa că nu este de mirare că aceștia iubesc aspiratoarele robot pentru calitățile lor de economisire a timpului și a energiei. Dar reprezintă oare aspiratoarele robot cel mai eficient mod de a curăța casa din punct de vedere energetic? Răspunsul scurt este da: aspiratoarele robot sunt aparate care economisesc energie și consumă mai puțină electricitate decât aspiratoarele manuale.

Curățarea cu ajutorul tehnologiei excelente a unui aspirator robot economisește energie, iar cele mai bune dispozitive sunt și cele mai eficiente. Vom discuta mai în profunzime despre aspiratoarele robot și vom explica de ce aceste aparate sunt cel mai eficient mod de a curăța casa din punct de vedere energetic.

Ce este un aspirator robot și cum funcționează?

Un aspirator robot, numit și Roomba sau Robovac, este un aparat autonom, ideal pentru curățarea reziduurilor și a murdăriei de pe podelele din casă. Aspiratoarele robot sunt eficiente din punct de vedere energetic și pot îndepărta eficient murdăria fără intervenția omului. Aceste aspiratoare variază în ceea ce privește dimensiunile, caracteristicile și formele, cu setări personalizate pentru a curăța în profunzime diverse suprafețe. Poți afla mai multe despre aspiratoarele robot aici, unde s-a realizat un test top aspiratoare robot.

Dacă vrei un aparat care să economisească energie pentru a îndepărta murdăria de pe pardoselile din parchet laminat, beton, lemn masiv sau chiar mochetă, un aspirator robot este pentru tine. Datorită consumului minim de energie electrică pe care îl are un aspirator robot, acest aparat de curățare a casei este potrivit atât pentru casele moderne, cât și pentru cele tradiționale.

Aceste aspiratoare sunt la mică înălțime, nu necesită un cablu de alimentare și pot încăpea sub scaune și mese. Majoritatea modelelor funcționează cu baterii reîncărcabile și senzori, astfel încât nu trebuie să le controlezi manual. În plus, unele modele îți scanează casa cu ajutorul unei camere încorporate, compatibilă cu o aplicație pentru smartphone.

De ce aspiratoarele robot pot curăța casa cel mai eficient din punct de vedere energetic

Consumul de wați și capacitățile de automatizare sunt motivele pentru care aspiratoarele robot sunt cele mai eficiente aparate de curățare pentru casa ta.

Consumul de energie al aspiratorului robot variază în funcție de tipul de produs, de rutina de curățare și de dimensiunea casei tale, dar vom examina de ce aspiratoarele robot pot contribui la reducerea facturilor la energie.

  • Consumul de wați

Spre deosebire de aspiratoarele manuale, cu mâner sau verticale, aspiratoarele robot consumă mai puțini wați la încărcare și în timpul utilizării. De exemplu, modelele verticale consumă între 1000 și 2200 de wați pentru fiecare oră de funcționare. Dacă folosești unul timp de două ore în fiecare zi, timp de o lună, costul consumului de energie ar fi de la 50 la peste 100 de lei, în funcție de model.
Dar rezultatul este diferit în cazul aspiratoarelor robot. Cele mai multe aspiratoare robot consumă doar 120 de wați și între 30 și 90 de wați la fiecare încărcare. Dacă folosești un aspirator robot pentru aceeași perioadă ca și modelele verticale, costul consumului de energie ar fi de 8 până la 12 lei, în funcție de model. În plus, aspiratoarele robot consumă doar 3,6 wați în modul standby.

  • Capacități de automatizare

Un alt motiv esențial pentru care aspiratoarele robot sunt cea mai eficientă modalitate de a curăța casa din punct de vedere energetic este faptul că pot fi automatizate. În timp ce automatizarea sporește confortul, aceasta reduce, de asemenea, facturile la energie din locuința ta. Poți economisi energie cu ajutorul automatizărilor, iar cele mai bune dispozitive sunt și cele mai eficiente.

Grație posibilității de conectare a aspiratorului robot la un asistent vocal și la difuzoarele inteligente, se optimizează eficiența și se reduce la minimum consumul de energie. Poți programa aspiratorul robot pentru a curăța în orele în care nu se consumă energie pentru a economisi bani în timp ce se încarcă.

De asemenea, planificarea presupune că poți controla când și unde va curăța aspiratorul pentru a fi cât mai eficient.

Nu trebuie să uiți că modelele și versiunile de aspiratoare robot diferă, în special în ceea ce privește consumul de energie și funcțiile de automatizare.

Încheiere

Acum știi de ce aspiratoarele robot sunt cel mai eficient mod de a curăța casa din punct de vedere energetic, dar nu uita că utilizarea energiei electrice în cazul sistemelor automate poate varia. Cu toate acestea, multe modele de aspiratoare robot sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât alte tipuri, indiferent de versiunea pe care o achiziționezi. Nu trebuie să-ți faci niciodată griji cu privire la facturile mari la energie cu aspiratoarele robot. În plus, acești roboți îți vor curăța casa în profunzime, iar cele mai bune dispozitive sunt și cele mai eficiente.

Sursa foto: recenziidetop.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri