9 Noiembrie 2022

Care sunt cele mai populare mărci de smartphone în România. Apple e doar pe locul 4



Ce mărci de smartphone preferă românii? Deși toată lumea vorbește despre iPhone, în realitate Samsung, Xiaomi și OPPO domină clasamentul celor mai vândute telefoane, Apple fiind abia pe locul 4.

Potrivit celei mai recente analize de piață publicate de Canalys, Samsung continuă să domine clasamentul celor mai vândute mărci de smartphone în România, cu o cotă de piață de 49% și o creștere anuală de 92%. Altfel spus, 1 din 2 români au un smartphone Samsung. Pe locul 2 este Xiaomi. Compania de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT, a avut o cotă de 17% a numărului de unități livrate și o creștere de la an la an de 2%. La nivel global, în ceea ce privește livrările de smartphone-uri Xiaomi s-a clasat pe locul 3 în al doilea trimestru din 2022.

Pe locul 3 în clasamentul celor mai populare mărci de smartphone în România este OPPO, cu o cotă de piață de 9%, în scădere cu 25% față de anul trecut. Apple a coborât pe locul 4, cu o cotă de piață de 8%.

În fine, pe poziția a cincea în topul celor mai populare mărci de smartphone în România este Lenovo, cu o cotă de piață de 5%, dar o creștere semnificativă de la an la an - 90%.



Citeste si