Un profesor de colegiu din statul american Carolina de Sud avertizează că au început deja să apară referatele scrise de studenți cu ajutorul chatbot-ului ChatGPT, o nouă soluție ce folosește inteligența artificială pentru a răspunde întrebărilor care i se adresează.

”De îndată ce am raportat aceste cazuri, alți profesori mi-au spus că au prins și ei studenți care au trișat în acest fel”, precizează profesorul Darren Hick.

Hick le-a dat studenților, ca temă, să scrie un eseu de 500 de cuvinte despre filosoful David Hume și unul dintre paradoxurile formulate de acesta, conform căruia obținem plăcere din lucruri care ar trebui să ne îngrozească.

”Este recognoscibil stitul de scriere. Aș spune că ChatGPT scrie ca un student de clasa a 12-a foarte deștept”, a declarat profesorul care consideră că a observat folosirea de expresii „ciudate”, însă corecte, expresii pe care le-ar folosi cineva care învață să scrie un eseu și nu și-a descoperit încă propriul stil de scriere, notează The New York Post.

Sunt însă și voci din mediul academic mai puțin alarmiste, care nu consideră că ChatGPT este o amenințare atât de mare la adresa educației.

”Te poți întoarce înapoi în timp și poți observa opinii alarmiste similare în ceea ce privește Word, Wikipedia sau Internetul în general” a declarat un alt profesor american pentru Insider.

El consideră că este o idee extrem de proastă aceea de a folosit ChatGPT pentru a-ți scrie eseurile, descriind-o drept o metodă mai rapidă de a obține o notă proastă. El explică faptul că ChatGPT nu face decât să reia informații și argumente existente, nereușind să le pună la îndoială sau să le transforme în noi concluzii.

Sursa foto: kung_tom / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri