HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, lansează Nokia XR21. Producătorul promite că acesta va fi versiunea smartphone a celebrului 3310

Potrivit comunicatului companiei finlandeze, Nokia XR21 este rezistent la căzături, praf și apă. ”Este atât de durabil încât poate rezista unui jet de furtun de apă cu o presiune de 100 de bari și o temperatură de 80°C. De fapt, suntem atât de încrezători în noul și durabilul nostru telefon-erou, încât oferim o garanție de un an pentru înlocuirea ecranului, în cazul în care se întâmplă ce e mai rău”, afirmă Adam Ferguson, Head of Product Marketing al telefoanelor Nokia.

Nokia XR21 este creat în jurul unui cadru turnat prin injecție, obținut din aluminiu 100% reciclat, și este protejat de o carcasă realizată din materiale durabile și de un ecran Corning Gorilla Glass Victus.

În timpul testelor interne, Nokia XR21 a supraviețuit căderii de la 1,8 m, precum și scufundării la 1,5 m sub apă timp de o oră. De asemenea, a rezistat presiunii echivalente unui jet de 100 de bari (mai mare decât presiunea de cedare a furtunelor pompierilor), cu o temperatură a apei de 80°C.

Bateria poate rezista două zile între încărcări (mult sub performanțele legendarului 3310). Producătorul afirmă că ecranul de 6,49" poate fi utilizat cu mâinile ude, în ploaie sau în timp ce purtați mănuși.

Prețul pentru România al modelului XR21 începe de la 2.499 de lei.

Trebuie precizat că și modelul XR20 al aceluiași producător a fost prezentat tot drept ”un telefon pregătit pentru viață”. HMD este fosta divizie de telefoane mobile a Nokia, care a fost vândută Microsoft în 2014, iar apoi cumpărată înapoi de către finlandezi.

Sursa foto: Lenscap Photography / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri