Anul 2007 a adus pe scenele romanesti artisiti de talie internationala ca The Rolling Stones, Faithless, P!nk, Alice Cooper, Marilyn Manson sau Morcheeba, Beyonce. Cei care au vrut sa cumpere bilete au avut in 2007 posibilitatea de a le achizitiona online.

Daca anul acesta piata concertelor live a fost estimata la circa 12 milioane de euro, in 2008 aceasta este estimata sa creasca cu pana la 100%, potrivit producatorului de evenimente Bert van Horck. Pentru vanzatorii de bilete online, aceste evenimente au avut o influenta pozitiva asupra cifrei de afaceri.

“Pentru TicketPoint, 2007 a insemnat nu numai primul an de existenta, dar si anul consacrarii. Din profitul realizat in acest an am amortizat deja investitia initiala dezvoltarii si implementarii acestui business, de aproximativ 300.000 euro”, a declarat, pentru Wall-Street, Alexandru Stoica, administrator TicketPoint.ro, furnizor de solutii de achizitie de bilete pentru o plaja larga de evenimente culturale, sportive, in incinte inchise sau in aer liber, compane din cadrul grupului RTC.

Pentru 2008, comapnia estimeaza o dublare a pietei de profil, a spus Stoica. TicketPoint.ro a vandut cele mai multe bilete la concertul trupei Rolling Stones, pentru care compania a vandut in trei saptamani peste 54.000 bilete, a spus Stoica.

Pentru MyTicket.ro, 2007 a fost anul consolidarii, ne-a declarat Bogdan Tudor, general manager al companiei care a fost deschisa in 2006. “In 2006 am fost prima companie care a oferit acest tip de serviciu, am avut cele mai importante evenimente ale anului (Depeche Mode, Shakira, Duran Duran), iar 2007 a fost un an de consolidare”, sustine Tudor.

Business-ul bilete.ro a crescut in 2007 cu 170% fata de 2006. Ca urmare a evenimentelor deja anuntate pentru anul viitor, compania asteapta in 2008 o crestere a cifrei de afaceri cu 50% fata de anul acesta, spune Andreea Petrescu, managing director.

“TicketPoint isi va tripla cifra de afaceri in 2008. Argumentele in favoarea acestei afirmatii sunt deja o parte din concertele anuntate in 2008, pe care TicketPoint le va comercializa in exclusivitate, atat online, cat si in reteaua proprie de retail”, spune Alexandru Stoica.

Potrivit reprezentantului MyTicket.ro, anul viitor estista deja patru evenimente de anvergura, cu un potential total de peste 125.000 bilete – Kylie, B’estfest (B’estival), Lenny Kravitz si Iron Maiden, insa doar o parte din aceste bilete vor fi cumparate online.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ion Iliescu, reactie la concertul organizat de Institutului Revolutiei