eMag, cel mai mare retailer online de pe piata locala, nu va mai importa tabletele iPad, dupa ce compania californiana Apple a anuntat preturi pentru Europa mai mari cu circa 20-25% fata de cele valabile pentru SUA, a declarat, pentru Wall-Street, Radu Apostolescu, directorul de marketing al companiei.
Retailerul online a vandut pana acum 250 de dispozitive iPad in Romania, acestea fiind aduse in doua stocuri de la jumatatea lui aprilie, cand au putut fi facute primele comenzi pe site-ul eMag.

“Nu vom mai aduce iPad din cauza pretului. Romanii vor vedea ca la noi au fost cele mai ieftine”, a afirmat Radu Apostolescu.

Dispozitivul celor de la Apple putea fi cumparat de pe site-ul eMag in varianta de Wi-Fi 16 GB la 2.399 de lei, preturile pentru versiunile cu 32 si 64 de GB fiind de 2.899 de lei, respectiv 3.399 de lei, conform site-ului retailerului.

In prezent, cea mai ieftina varianta de iPad (cel Wi-Fi cu memorie de 16 GB) este disponibila pentru 2.854 de lei pe site-ul PCfun.ro, principalul competitor al eMag.

Apple a lansat doua versiuni de iPad (Wi-Fi si 3G), fiecare dintre acestea fiind comercializata in trei modele: de 16 GB, 32 GB si 64GB, preturile variind pe piata americana de la 499 de dolari la 829 de dolari, in functie de model.

Pe piata europeana, produsul a inceput sa fie comercializat pe 28 mai, preturile fiind mai mari cu circa 20-25%, potrivit studiului condus de CommSec, divizia australiana a bancii Commonwealth Bank.

Pentru cea mai ieftina versiune cu Wi-FI, pretul variaza de la 499 dolari in Statele Unite la 620 dolari in Marea Britanie, iar multe tari, precum Canada, au pretul mediu de 520 dolari, arata datele CommSec.

Producatorul american de computere Apple a vandut peste doua milioane de iPad-uri in doua luni de la lansarea din 3 aprilie pe piata americana.

eMag a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 64 milioane euro si un profit net de circa 36.000 de euro.

Pentru acest an, managementul companiei si-a propus venituri de 100 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri