11 Iulie 2011

Trichet: Economia globala este inca fragila



Economia globala este inca fragila, iar zona institutiilor financiare nebancare trebuie reglementata mai bine, a declarat presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, citat de cotidianul Wall Street Journal, potrivit Mediafax.

"Marea revelatie a ultimilor patru ani a fost fragilitatea economiei mondiale. Consolidarea este absolut esentiala", a spus Trichet (foto) in timpul unei conferinte sustinute la Aix-en-Provence, in Franta.

Trichet, al carui mandat la conducerea BCE expira in octombrie, a cerut o "imbunatatire serioasa a modului in care sunt reglementate institutiile sistemice, inclusiv cele nebancare".

Comentariile lui Trichet sunt apropiate de pozitia directorului general al Bancii Reglementelor Internationale, Jaime Caruana, care spune ca este necesara o rglementare mai stricta a sectorului bancar "din umbra", care include asiguratorii, fondurile de hedging si cele de pe pietele monetare.

Totodata, seful BCE a indemnat la o coordonare mai buna a cheltuielilor publice in zona euro si Uniunea Europeana pe ansamblu.



Citeste si