Compania mama a operatorului aerian American Airlines a depus actele pentru intrarea in faliment, potrivit NYDailyNews.

AMR Corp a initiat procesul de restructurare prin care doreste sa-si reduca datoriile acumulate in ultimii ani din cauza cresterii semnificative a preturilor la carburanti si a costurilor cu forta de munca.

Oficialii American Airlines au declarat ca activitatea companiei nu va fi afectata , iar cursele se vor desfasura dupa orarul obisnuit.

American Airlines a fost singurul mare operator aerian care nu a intrat in insolventa dupa atacurile teroriste din septembrie 2001. Ultimul transportator important intrat in faliment este Delta Airlines, in 2005.

Reprezentati ai American au declarat ca detaliile contractului colectiv de munca prevad costuri cu cel putin 600 de milioane dolari mai mult decat alte companii.

De asemenea, cresterea preturilor kerosenului a avut un impact semnificativ asupra datoriilor operatorului aerian.

Conform raportului prezentat tribunalului din Manhattan pe 30 septembrie, citat de New York Times, Amr Corp detinea active in valoare de 24,7 miliarde dolari si datorii de 29,6 miliarde dolari. Compania a mai declarat lichiditati in valoare de de 4,1 miliarde dolari pe care il poate folosi pentru achitarea facturilor catre furnizori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Noua domenii in care castigi peste 1.000 de euro si NU sunt IT-ul