Barroso a aratat, intr-un interviu publicat de Die Welt, preluat de Reuters, ca introducerea unor obligatiuni comune la nivelul zonei euro poate fi o solutie doar pe termen mediu si lung pentru asigurarea stabilitatii si lichiditatii pentru statele din bloc, scrie Mediafax.

Germania respinge ideea introducerii unor obligatiuni comune la nivelul zonei euro pentru finantarea la costuri sustenabile a tarilor cu probleme.

"Stiu ca Germania sprijina o mai buna coordonare si disciplina, si o abordare comprehensiva a crizei. Dar in acelasi timp Germania ar trebui sa continue sa dea asigurari partenerilor ca va face tot posibilul sa mentina stabilitatea in zona euro, asa cum o face in cadrul actualului fond de salvare", a spus oficialul european.

Citeste si:

Intrebat care vor fi cele mai importante decizii de la summit-ul care va incepe vineri, Barroso a enumerat masurile de simplificare a procedurii prin care un stat din zona euro poate primi ajutor de la mecanismele europene de urgenta si mesajul clar al liderilor politici ca reducerea datoriei Greciei reprezinta o masura exceptionala, care nu se va mai repeta.

Decizia de a acorda ajutor unui stat din zona euro ar trebui sa fie luata de o majoritate calificata, fara a fi necesara unanimitatea, a spus Barroso.