Directorul Franklin Templeton Emerging Markert, fond ce administreaza investitii in valoare de 50 miliarde dolari, a declarat ca investitorii au supraestimat impactul crizei. Cu toate acestea, el a avertizat ca numarul mare de contracte derivate legate de obligatiuni ale statelor aflate in criza creeaza tensiuni printre investitori.

Mark Mobius mentioneaza ca stabilitateaa economiei unei tari este asigurata de o baza solida de consumatori si de o cat mai mare diversificare economica.

El a mentionat ca tarile trebuie sa se axeze pe resursele pe care au un avantaj competitiv, precum materiile prime, industria si agricultura.

Citeste si:

Cu toate ca expansiunea economica a Chinei va continua in ritm accelerat, exista ingrijorarea legata de posibila bula speculativa din sectorul imobiliar al celei de-a doua mare economie a lumii.

Investitorii s-au retras acum din pietele emergente mai putin decat au facut-o in criza din 2008 ce a urmat falimentul Lehman Brothers, iar randamentul scazut al actiunilor din pietele emergente din acest an se va imbunatatii in 2012.