Mark Mobius, seful Franklin Templeton, prevede ca problema Europei legata de criza datoriilor va fi rezolvata pana la mijlocul lui 2012, noteaza CNBC.

Directorul Franklin Templeton Emerging Markert, fond ce administreaza investitii in valoare de 50 miliarde dolari, a declarat ca investitorii au supraestimat impactul crizei. Cu toate acestea, el a avertizat ca numarul mare de contracte derivate legate de obligatiuni ale statelor aflate in criza creeaza tensiuni printre investitori.

Mark Mobius mentioneaza ca stabilitateaa economiei unei tari este asigurata de o baza solida de consumatori si de o cat mai mare diversificare economica.

El a mentionat ca tarile trebuie sa se axeze pe resursele pe care au un avantaj competitiv, precum materiile prime, industria si agricultura.

Cu toate ca expansiunea economica a Chinei va continua in ritm accelerat, exista ingrijorarea legata de posibila bula speculativa din sectorul imobiliar al celei de-a doua mare economie a lumii.

Investitorii s-au retras acum din pietele emergente mai putin decat au facut-o in criza din 2008 ce a urmat falimentul Lehman Brothers, iar randamentul scazut al actiunilor din pietele emergente din acest an se va imbunatatii in 2012.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Autonom a vandut obligatiuni de 20 MIL. euro