Trezoreria italiana a vandut titluri pe termen de sase luni la un randament mediu de 3,25%, in scadere de la nivelul record de 6,5% inregistrat cu o luna in urma, informeaza Mediafax.

Analistii au avertizat insa ca tensiunile ar putea reaparea cu usurinta pe piete si au indicat ca un nou test va avea loc joi, camd Italia va scoate la vanzare obligatiuni pe termen lung in valoare de pana la 8,5 miliarde de euro.

"In ultima luna au avut loc multe schimbari. Guvernul a obtinut un vot de incredere pentru programul de austeritate, iar BCE a actionat pentru sustinerea bancilor", a declarat un trader de obligatiuni.

Cererea de titluri pe sase luni a fost de 1,69 ori oferta, fiind in crestere de la 1,5 ori in noiembrie.

Citeste si:

Emisiunea de titluri este prima din Italia dupa ce BCE a oferit bancilor din zona euro imprumuturi in valoare totala de 490 miliarde de euro, pe termen de trei ani, pe 21 decembrie.

Incertitudinile legate de cat din aceste fonduri vor fi folosite la achizitia de obligatiuni suverane au afectat randamentele obligatiunilor Italiei si Spaniei.

Randamentul obligatiunilor italiene pe termen de 10 ani a revenit peste 7% in aceasta saptamana, diferenta fata de obligatiunile germane de referinta fiind de peste 5 puncte procentuale.