Ungaria a vandut titluri de trezorerie pe trei luni, iar randamentul cerut de investitori la prima licitatie organizata in acest an a fost cel mai ridicat incepand din august 2009, dupa ce parlamentul a aprobat mai multe legi care reduc sansele tarii de a obtine ajutor financiar extern.
Guvernul a imprumutat 45 miliarde de forinti (190 milioane de dolari), intreaga suma planificata, potrivit Bloomberg. Randamentul mediu a urcat la 7,67%, de la 7,43% la sfarsitul anului trecut, iar forintul s-a depreciat cu 0,7%, la 316,12 forinti pe euro, potrivit Mediafax.

Parlamentul ungar a aprobat pe 30 decembrie legi care anuleaza dreptul guvernatorului bancii nationale de a-si numi adjunctii, extind numarul de membri in consiliul de politica monetara si creeaza postul de al treilea vicepresedinte. Pregatirile pentru votul acestor legi au determinat FMI si UE sa intrerupa in decembrie discutiile neoficiale pentru un acord de imprumut cu Ungaria.

"Perspectiva pe termen scurt pentru activele ungare este clar negativa", a scris intr-o nota de cercetare Gyula Toth, analist la UniCredit.

Guvernul analizeaza folosirea rezervelor valutare ale bancii centrale pentru a plati unele datorii ale autoritatilor locale si pentru a sustine mai multe programe de stimulare a economiei, a declarat o sursa apropiata executivului pentru portalul Index.hu, citat de Reuters.

Chiar daca negocierile informale cu FMI vor fi reluate la 11 ianuarie la Washington, este inca neclar cand vor incepe discutiile formale.

Guvernul vrea sa plateasca folosind rezerve ale bancii centrale datorii de 180 miliarde de forinti (742,35 milioane de dolari) preluate de la autoritatile locale anul trecut, a scris Index.hu. De asemenea, fonduri de sute de miliarde de forinti ar putea fi alocate pentru programe de stimulare economica.

Rezervele valutare ale Ungariei se situau la 35,77 miliarde de euro la sfarsitul lunii noiembrie, in scadere de la 36,87 miliarde de euro in luna anterioara.

Potrivit Index.hu, guvernul ar putea anunta chiar din februarie planul de a folosi rezervele bancii centrale la plata unor datorii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri