UniCredit isi va majora capitalul cu 7,5 mld. euro

Consiliul de Administratie al UniCredit a decis conditiile pentru derularea majorarii de capital de 7,5 miliarde euro, care va fi realizata prin emisiunea de actiuni catre actionarii actuali la un pret de 1,943 euro pe titlu, cu un discount de 43% fata de valoarea de piata de referinta.

Majorarea de capital a fost aprobata in adunarea extraordinara a actionarilor UniCredit din 15 decembrie.

Astfel, cea mai mare banca italiana va emite actiuni noi la o rata de subscriere de doua titluri pentru fiecare actiune deja detinuta, cu un pret de 1,943 euro, rezultand o majorare de capital de 7,5 miliarde euro, se arata intr-un comunicat al grupului.

Pretul de subscriere a noilor actiuni a fost determinat de Consiliul de Administratie luand in calcul, printre altele, conditiile actuale de piata, si reflecta un discount de aproximativ 43% fata de pretul de referinta al actiunilor companiei, calculat in baza cotatiei oficiale de pe bursa italiana din 3 ianuarie, se spune in comunicat.

Oferta poate fi subscrisa pana pe 27 ianuarie, iar titlurile care nu vor fi preluate de actionari vor fi scoase ulterior la licitatie de UniCredit pe bursa italiana.

Banca noteaza, in comunicat, ca mai multi actionari, printre care grupul german Allianz, mai multe fundatii si omul de afaceri Luigi Maramotti, membru al Consiliului de Administratie, s-au angajat deja, direct sau indirect, sa subscrie 10,68% dintre actiunile noi care vor fi emise.

O alta fundatie s-a angajat separat sa subscrie alte 3,51% din actiunile emise, din fonduri proprii, precizeaza UniCredit.

In plus, alti actionari, care nu s-au angajat explicit sa participe la operatiune, au initiat procedurile de a prelua alte 10% din actiunile noi, rezultand astfel o rata de acoperire de 24% inainte de inceperea operatiunii, se spune in comunicatul UniCredit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri