Seful bancii centrale incearca sa combata acuzatiile de insider trading aparute dupa ce un angajat al bancii Sarasin, prin care lucreaza familia oficialului, a "scurs" detaliile privind o tranzactie efectuata de sotia guvernatorului catre avocatul unui adversar politic al acestuia.

Kashya Hildebrand a schimbat pe 15 august 400.000 de franci elvetieni in 504.000 de dolari, iar trei saptamani mai tarziu Banca Elvetiei, sub conducerea lui Hildebrand, a plafonat cursul francului pentru a opri aprecierea in raport cu dolarul si euro, venind astfel in sprijinul exportatorilor.

Hildebrand si presedintele consiliului bancar al bancii elvetiei, Hansueli Raggenbass, vor fi audiati luni in comisia economica a parlamentului, transmite Reuters citat de Mediafax.

In contextul apelurilor la demisie venite din partea adversarilor politici, Hildebrand a declarat saptamana trecuta ca a aflat "a doua zi" de tranzactia sotiei sale, respingand acuzatiile aduse de revista Weltwoche, care sustine ca oficialul a autorizat personal tranzactia.

Citeste si:

In presa elvetiana au aparut duminica, pe surse, extrase din mai multe emailuri care par sa confirme ca tranzactia fusese initiata si efectuata de sotia guvernatorului.

"Pe viitor, nu mai ai voie sa faci astfel de tarnzactii valutare, daca nu vor fi la initiativa mea sau daca nu le aprob", a scris Hildebrand intr-un email transmis in august sotiei sale si administratorului contului familial, aparut duminica in presa.

Presa elvetiana scrie ca Hildebrand ar putea prezenta mesajele email si comisiei parlamentare.

Sursa foto: DoubleClick.org