Agentia de rating , Moody’s a facut public ca nu va retrogada rating-ul maxim al Frantei, potrivit BBC News.
Anuntul vine la trei zile dupa ce Standard & Poor’s a retrogadat noua tari din zona euro : Franta, Italia, Spania, Austria, Portugalia, Cipru, Malta, Slovacia si Slovenia.

Standard & Poor’s a anuntat ca va revizui pozitia Frantei in acest trimestru.Pietele europene au deschis in crestere in ciuda deciziei Standard & Poor’s.

Indicii burselor din Franta si Germania au crescut in medie cu 0,3%, in timp ce indicele FTSE100 a ramas constant.

Pe bursele asiatice Nikkei a scazut cu 1,5 %, si indicele Coreei de Sud, Kospi, s-a contractat cu 0,8%.

Analistii avertizeaza ca pietele vor fi la fel de volatile daca problemele zonei euro nu vor fi rezolvate. Moody’s precizeaza ca problema datoriei publice pune presiune pe ratingul Frantei.

Ratingul financiar este un indicator folosit de banci si investitori pentru a decide daca sa investesca sau nu intr-o economie.

Standard & Poor’s a motivat ca a revizuit in scadere rating-ul a noua tari din zona euro din cauza ca administratiile guvernamentale nu au luat masuri suficiente pentru rezolvarea crizei economice.

De asemenea solutiile nu trebuie sa se axeze doar pe taierea cheltuielilor, ci si pe stimularea consumului intern.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri