Guvernul german a revizuit in scadere estimarea de crestere economica aferenta acestui an, cu 0,3 puncte procentuale, la 0,7%, din cauza crizei datoriilor din zona euro care afecteaza perspectiva exporturilor, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
In octombrie, autoritatile de la Berlin anticipau pentru acest an un avans al PIB de 1%.

Cresterea economica, care a atins 3% in 2011, va fi slaba in prima jumatate a acestui an, urmand sa se accelereze in al doilea semestru, potrivit raportului anual al Ministerului Economiei.

Cererea din China si alte state asiatice a alimentat anul trecut cresterea puternica a exporturilor germane, cu 8,2%.

Incetinirea cererii in Europa va limita insa avansul din acest an al exporturilor germane la numai 2%, se arata in raport.

"Cresterea economica din Germania este posibila numai cu o crestere sustinuta in Europa. Iata de ce trebuie sa luam masuri decisive, credibile pentru depasirea crizei din zona euro. Accelerarea cresterii economiei germane in trimestrul al treilea depinde de calmarea crizei", a declarat ministrul Economiei, Philipp Roesler.

Economia germana s-a contractat in mod surprinzator in trimestrul al patrulea, cu 0,25%, sporind probabilitatea intrarii in recesiune in 2012.

Guvernul nu anticipeaza o recesiune, dar avansul PIB va fi sustinut in primele sase luni in mare parte de cererea interna, potrivit raportului.

Guvernul anticipeaza scaderea ratei somajului la 6,8%, de la 7,1% anul trecut, in timp ce consumul privat va creste cu 1,2%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri