O parte a economistilor se asteapta cel putin la un trimestru de contractie in Germania, in contextul declinului cererii de consum la nivel mondial si a impactului crizei datoriilor asupra pietelelor de export din Europa, potrivit Reuters.

Unele sectoare ale economiei s-au dovedit surprinzator de rezistente, chiar daca economistii si institutiile financiare, inclusiv banca centrala, si-au revizuit negativ prognozele, din cauza incetinirii productiei industriale si exporturilor.

"Sectorul constructiilor s-a dovedit a fi foarte robust. Aceeasi situatie este valabila si pentru consumul privat, care a bneficiat de situatia favorabila de pe piata muncii", se arata in raportul Bundesbank.

Recuperarea unor indicatori economici ar putea semnala o incetinire usoara a economiei.

Citeste si:

"Comenzile industriale, ajustate sezonier, din octombrie au compensat mai mult decat suficient declinul din luna precedenta. Impreuna cu usoara imbunatatire a increderii in industrie in noiembrie sugereaza ca declinul economiei in lunile de toamna nu ar trebui sa fie prea puternic", a notat Bundesbank.

Productia industriala a depasit asteptarile in octombrie, cu o crestere de 0,8%, dupa declinul puternic din luna anterioara.

La inceputul lunii decembrie, Bundesbank a revizuit in scadere prognoza de crestre economica pentru Germania, de la 1,8% la 0,6%. Guvernul de la Berlin se asteapta la un avans de 1% anul urmator.

Sursa foto: Bundesbank