Stephen Hester castiga anual 1,2 mil. lire sterline (1,4 mil. euro), scrie publicatia The Guardian. Pe langa acest bani Hester va ma incasa si aproape 1 mil. lire sterline sub forma de actiuni care nu pot sa fie tranzactionate pana in 2014, timp in care valoarea acestora poate sa creasca, dar si sa scada.

„Pe ce planeta traieste Stephen Hester si amicii lui bancher? Sa iei aproape un milion de lire din buzunarul platitorilor de taxe sub forma de bonus este cu totul dezgustator si ofensator pentru orice persoana din tara. Cum poate sa fie rasplatit astfel un bancher RBS responsabil de concedierea angajatilor?”, a fost reactia lui David Fleming, un reprezentant al Unite National, cel mai mai mare sindicat din Marea Britanie.
RBS este o banca nationalizata, Marea Britanie controland 83% din actiuni. Banca a fost salvata de la colaps in 2008, cand guvernul britanic a preluat institutia de creditare.

Ministrul liberal democrat Jeremy Browne a declarat ca Hester este un angajat public si ca ar trebui sa refuze acest bonus, noteaza BBC.
Un alt reprezentant al sindicatelor, Brendan Barber, afirma ca „guvernul incearca sa convinga angajatii din sectorul public sa accepte inghetarea salariilor si contributii mai mari la sistemul de pensii, insa, cu toate acestea, se pare ca pentru cel mai bine platit angajat public al Marii Britanii se face o exceptie”.

Citeste si:

Nu toata lumea a criticat insa decizia RBS. Profesorul Ruth Bender, din cadrul Cranfield School of Management, a subliniat ca bonusul este unul rezonabil.

„Trebuie sa ii dam acel bonus pentru ca nu ne permitem ca acesta sa plece. In plus, un milion de lire nu este chair atat de mult pentru un post atat de imporant, si pentru o persoana despre care care toata lumea spune ca si-a facut treaba bine”, a mentionat Bender.