Intelegerea are ca scop evitarea de catre companie a unor viitoare litigii cu pasagerii vasului, naufragiat la 13 ianuarie in apropierea insulei italiene Giglio.

Compania va plati 11.000 de euro pentru obiecte pierdute si traume psihologice fiecarui pasager care nu a fost ranit. In plus, costul croazierei si ale transportului vor fi acoperite. Costa Cruises va negocia individual cu fiecare pasager ranit in timpul evacuarii vasului de croaziera.

Cei care accepta acordul renunta la deschiderea de litigii impotriva companiei. Copiii vor primi aceeasi suma ca adultii, iar pasagerii vor fi platiti in termen de o saptamana de la acceptarea ofertei.

Citeste si:

Grupul de consumatori Codacons, care nu a semnat intelegerea, a recomandat ca pasagerii sa nu accepte intelegerea si le-a cerut sa consulte specialisti pentru eventuale traume psihologice cauzate de naufragiu, potrivit pretsedintelui organizatiei, Carlo Rienzi.

Codacons intentioneaza sa intenteze un proces colectiv la Miami impotriva companiei-mama a Costa Cruises, Carnival Plc, in care sa ceara 125.000 de euro pentru fiecare pasager.

Bilantul naufragiului vasului de croaziera a ajuns la 16 morti, dar echipele de interventie cauta in continuare corpurile persoanelor date disparute.