Importanta fotbalului depaseste barierele stadioanelor si chiar a pietelor de capital. Un studiu al BCE a determinat ca in timpul camionatului mondial de fotbal din 2010, numarul de tranzactii cu actiuni au scazut in medie cu 45% in tarile ale caror echipe de fotbal disputau un meci in acel moment.
Astfel pietele de capital urmareau mai degraba evolutia meciurilor decat evenimentele financiare.

In Chile de exemplu, numarul de tranzactii a scazut semnificativ, cu aproape 83%, iar in Argentina operatiunile financiare erau lasate in plan secund chiar si atunci cand jucau alte echipe.

In Statele Unite, unde fotbalul nu este in primele preferinte ale americanilor in materie de sport, deal-urile s-au micsorat cu 40%, pe durata propriilor meciuri.

Spre deosebire de momentele de scadere de pe burse cand traderii se duc sa ia masa, pietele din tari ce au echipe care

Pietele financiare din tarile ce au avut echipe de fotbal care au participat la campionat au inregistrat diferente semnficative fata de evolutia pietele globale pe durata meciurilor.

Pe langa asta, studiul a scos la iveala ca pierderea unui meci blocheaza pe termen scurt piata de capital a unei tari.

Topul celor mai microbiste piete de capital este format din Chile (-83%), Argentina (-72%) si Germania (-60%), potrivit Washington Post.

La studiul realizat de Banca Centrala Europeana au participat 15 tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri