Guvernul Greciei a crescut estimarea de deficit bugetar pentru acest an de la 5,4%, cat anticipa anterior, la 6,7%, ca urmare a recesiunii peste asteptari de anul trecut, arata date publicate de autoritatile de la Atena, citate de AFP.
"Din cauza recesiunii mai puternice, au intervenit diferente intre prognozele initiale si rezultatele din 2011, motiv pentru care trebuie sa revizuim cifrele pentru 2012, in concordanta cu obiectivele incluse in legea pentru consolidarea finantelor publice", potrivit unui proiect de lege depus in Parlament miercuri, vizand aprobarea maurilor de austeritate impuse Greciei pentru al doilea pachet de ajutor financiar extern, potrivit Mediafax.

Proiectul de lege trebuie adoptat de legislativ in regim de urgenta in urmatorele zile, potrivit unei surse din Ministerul de Finante.

Bugetul pentru 2012, votat in Parlament in decembrie prevede un deficit bugetar de 5,4%.

Recesiunea din Grecia, estimata initial la 5,5% pentru anul trecut, s-a inrautatit, potrivit estimarilor, la 6%. In ultimul trimestru al anului trecut, economia s-a contractat cu 7%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri