Banca Centrala Europeana (BCE) a suspendat temporar eligibilitatea obligatiunilor grecesti de a fi folosite ca garantii in cadrul operatiunilor monetare desfasurate de catre institutia financiara europeana, potrivit publicatiei The Wall Street Journal.
Decizia are loc dupa ce agentia de evaluare Standard & Poor's a redus cu o zi in urma ratingul Greciei de la „CC”, la „default selectiv”. S&P a operat luni modificarea, dupa ce Grecia a inceput derularea programului de conversie a obligatiunilor de stat in vederea reducerii datoriei.

Banca Centrala Europeana arata ca deficitul de lichiditate lasat de suspendarea obligatiunilor Greciei poate fi acoperit de bancile centrale nationale prin masuri de urgenta.

Oficialii BCE spun ca obligatiunile Greciei ar putea sa devina din nou eligibile la mijlocul lunii martie.

Grecia a primit saptamana trecuta un ajutor public in valoare de 130 miliarde euro in cadrul celui de-al doilea plan de salvare al tarii. De asemenea, bancile din sectorul privat au acceptat pierderi de peste 100 miliarde euro, adica 53,5% din valoarea obligatiunilor grecesti pe care le detineau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri