Un indicator al OCDE, care anticipeaza schimbari ale trendului activitatii economice, a crescut in ianuarie pentru zona euro si a devenit pozitiv pentru Marea Britanie. Indicele a urcat cu 0,2 puncte procentuale in zona euro si cu 0,1 puncte in Marea Britanie, informeaza Mediafax.

In SUA si Japonia, asteptarile privind evolutia economica au continuat sa se imbunatateasca, cu avansuri de 0,7 si 0,5 puncte procentuale in ianuarie, a anuntat OCDE.

"Statele Unite si Japonia continua sa sustina situatia la nivel general, insa semnale pozitive mai puternice incep sa apara in toate marile economii OCDE si in zona euro pe ansamblu", potrivit unui comunicat al organizatiei.

Citeste si:

In Brazilia si China perspectivele s-au inrautatit in continuare, cu un declin al indicelui de 0,2 puncte procentuale, respectiv 0,6 puncte procentuale.

La nivelul OCDE, care include peste 30 de tari industrilizate, indicatorul a urcat in ianuarie pentru a treia luna consecutiv, iar cresterea de 0,4 puncte procentuale este mai mare fata de lunile precedente.