Trezoreria de la Milano a vandut obligatiuni cu maturitatea la trei ani in valoare de 5 miliarde euro la un randament de 2,76%, cu o rata de suprasubscriere de 1,6, fata de o dobandi de 3,4% si o cerere de 1,4 la licitatia similara din februarie.

Totodata, Italia a imprumutat un miliard de euro prin plasarea de obligatiuni cu maturitatea in septembrie 2019 la un randament de 4,3%.

Cuponul obligatiunilor pe trei ani a fost fixat la 2,5%, fata de 6% in noiembrie, in cea mai dificila perioada a crizei datoriilor de stat.

Citeste si:

Scaderea puternica a costurilor de imprumut suportate de Italia subliniaza relaxarea tensiunilor de pe pietele europene de credit dupa masurile fara precedent de stimulare a lichiditatii luate de Banca Centrala Europeana.

BCE a injectat peste 1.000 miliarde euro in piata prin doua operatiuni de refinantare pe trei ani derulate in decembrie si februarie, primele de acest tip efectuate de institutie in cei 13 ani de activitate.

In plus, banca centrala a inceput in vara anului trecut sa preia obligatiuni italiene si spaniole de pe pietele secundare pentru a impinge in jos randamentele de referinta. BCE cumpara inca din 2010 de pe pietele secundare titluri grecesti, portugheze si irlandeze.