Banca milaneza, care se prezinta ca cea mai veche institutie de credit italiana, trebuie sa-si consolideze porfotoliul de active, afectat sever de criza datoriilor de stat din zona euro, si sa ia masuri pentru imbunatatirea profitabilitatii, potrivit Mediafax.

Actionarul majoritar, fundatia caritabila Fondazione Monte dei Paschi di Siena, a acceptat diluarea participatiei pentru a permite bancii sa atraga finantare de la ceilalti actionari si sa-si reduca datoriile.

Profumo a plecat in septembrie 2010 de la UniCredit, dupa o disputa cu actionarii, si este unul dintre cei mai bine-cunoscuti bancheri din Europa.

Citeste si:

Monte dei Paschi di Siena asteapta de la el o noua strategie pentru a depasi problemele generate de criza datoriilor de stat pentru sectorul bancar italian.

Profumo a luat o pauza de la activitatea de bancher dupa plecarea de la UniCredit, pe care a transformat-o intr-o banca de talie europeana dupa o serie de achizitii, cea mai importanta dintre acestea fiind preluarea bancii germane HVB in 2005.

El va prelua noua functie la sfarsitul lunii aprilie, dupa votarea noului board in adunarea generala a actionarilor.