In momentul de fata, vanzarile de automobile sunt in scadere, la fel productia de ciment si otel, precum si constructiile, declara analistii de la JP Morgan Chase.

Cu adevarat ingrijorator este ca cifrele oficiale arata doar o scadere a indicatorilor economici, insa realitatea este mult mai grava, noteaza CBS News.

Bloomberg a dezvaluit ca datoria guvernului din China catre 231 de companii care au cumparat titluri de stat se ridica la 622 de miliarde dolari, suma mai mare decat fondul european de stabilitate (EFSF) si cu mult mai putin decat valoarea raportata de catre oficialii chinezi.

Conform datelor verificate in cadrul unui proces de audit, se vehiculeaza existenta a 6.576 de companii care detin titluri de stat, iar valoarea totala a datoriilor guvernului chinez catre ele se ridica la 759 miliarde dolari.

Citeste si:

Pe langa aceasta, valoarea proprietatillor imobiliare este in cadere. Premierul Wen Jiabao a incercat sa mai linisteasca lucrurile si a declarat ca adminstratia guvernamentala a restrictionat constructia de noi imobile si a relaxat conditiile pentru rezervele de capital la trei dintre cele mai mari banci din China, pentru a le facilita cererile de imprumut.

In concluzie, statisticile oferite de guvernul de la Beijing nu sunt corelate cu realitatea, iar diminuarea previziunilor in privinta ratei de crestere economica de la 8% la 7,5% pentru anul 2012, nu face decat sa intareasca ideea ca lucrurile stau mai rau decat vor sa se inteleaga.

Sursa Foto Sxc.hu