Profitul net al Citigroup, a treia mare banca din Statele Unite, a scazut cu 2,3% in primul trimestru, de la trei miliarde de dolari in urma cu un an la 2,93 miliarde de dolari, si s-a situat sub asteptarile analistilor, din cauza unor costuri de contabilitate, transmite Bloomberg.

Directorul general al Citigroup, Vikram Pandit, incearca sa inverseze declinul de 10% al veniturilor grupului inregistrat anul trecut si sa returneze capital actionarilor, dupa ce banca nu a reusit sa treaca integral testul de stres aplicat in martie de Rezerva Federala (Fed), scrie Mediafax.

Profitul Citigroup a fost de un dolar pe actiune, dar a atins 1,11 dolari pe actiune, excluzand un cost exceptional de contabilitate in valoare de 1,3 miliarde de dolari, fiind sustinut de redresarea operatiunilor de trading.

"Perspectiva profiturilor s-a imbunatatit. Directorul general a realizat ceea ce si-a propus la inceputul lui 2009, iar rezultatele muncii sale se vor vedea in 2012 si 2013", a declarat Gary Townsend, seful Hill Townsend Capital, care administreaza active de 40 de milioane de dolari.

JP Morgan, cea mai mare banca din SUA, a anuntat saptamana trecuta un profit net de 5,38 miliarde de dolari, iar Wells Fargo de 4,25 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Statele Unite: Uciderea lui Soleimani a fost in legitima aparare