In trimestrul al patrulea, profitul net a crescut de peste doua ori, la 2,69 miliarde de dolari, de la 1,2 miliarde de dolari in urma cu un an, cand banca a inregistrat costuri exceptionale de 653 de milioane de dolari, potrivit Mediafax. Profitul pe actiune din ultimul trimestru al anului a urcat de la 38 de centi la 85 de centi. Excluzand elementele exceptionale acest profit a fost de 82 de centi, sub estimarile analistilor, de 95 de centi.

In urma informatiilor, actiunile Citirgoup au fost tranzactionate in scadere cu 2,5%, in timpul tranzactiilor electronice de la New York. Veniturile trimestriale, excluzand costuri contabile legate de valoarea datoriilor bancii si a altor elemente, au scazut cu 2%, la 17,9 miliarde de dolari.

Directorul general Michael Corbat a incercat sa reduca costurile si sa sporeasca veniturile, in conditiile presiunilor existente pe pietele de obligatiuni si de schimb valutar. Eforturile sale au fost afectate de un declin de 15% al incasarilor din operatiuni cu venituri fixe si de 16% in cazul operatiunilor bancare de retail, la nivel mondial.

"Nu am vazut nicio revenire a operatiunilor cu venituri fixe. De asta are nevoie banca", a spus Marty Mosby, analist la compania Guggenheim Securities. Actiunile Citigroup au inregistrat anul trecut o crestere de 32%, sub avansul de 35% al KBW Bank Index, care include 24 de companii. Titlurile Citigroup au incheiat tranzactiile de miercuri in urcare cu 1,9%. A treia mare banca din SUA, Citigroup, a primit 50 de miliarde de dolari de la guvern in 2009 pentru a evita falimentul.