Vanzarile de retail din Statele Unite au crescut cu 0,8% in martie si au fost peste asteptari, sugerand ca avansul economiei americane nu a incetinit in primul trimestru asa cum s-au temut multi analisti, transmite Reuters.
Analistii anticipau o crestere de doar 0,3% a vanzarilor de retail. Departamentul pentru Comert a revizuit totodata usor in scadere datele pentru februarie, de la o crestere de 1,1% la 1%.

Evolutia peste asteptari a vanzarilor de retail ar putea determina analistii sa revizuiasca in crestere estimarile privind cresterea economiei americane in primul trimestru, de la ritmul de 2,5% anticipat in prezent.

Economia SUA a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut o crestere de 3%.

Cresterea vanzarilor de retail a avut loc pe toate segmentele, chiar daca americanii au platit mai mult pentru un galon de benzina fata de luna februarie.

Pana in prezent, americanii au ignorat cresterea preturilor carburantilor, datorita iernii relativ blande, care a redus facturile la incalzire.
Vanzarile de vehicule au urcat cu 0,9% in martie, dupa un avans de 1,3% in luna precedenta.

Excluzand vanzarile de automobile, vanzarile de retail s-au majorat cu 0,8%, dupa o crestere de 0,9% in februarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri