Morgan Stanley a raportat pierderi de 94 mil. dolari

Grupul american Morgan Stanley, care detine cea mai mare firma de brokeraj din lume, a inregistrat o pierdere de 94 de milioane de dolari in primul trimestru, fata de un profit de 968 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut, insa rezultatul a fost mai bun decat anticipau analistii, informeaza Mediafax.

Banca a raportat o pierdere pe actiune de 6 centi, insa excluzand costuri exceptionale legate de ajustarea valorii datoriei, Morgan Stanley a avut un profit pe titlu de 71 de centi, peste estimarile de 44 de centi ale analistilor consultati de Bloomberg.

Costurile exceptionale rezultate din reevaluarea datoriei s-au ridicat in primul trimestru la doua miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Directorul general al Morgan Stanley, James Gorman, incearca sa arate ca face progrese catre atingerea obiectivului privind o rentabilitate a capitalului propriu de 15%, dupa ce presiunile exercitate de criza financiara au pastrat indicatorul sub 10% cinci ani la rand. Atingerea acestei tinte ar putea depinde de o revenire a pietei, dupa ce in ultimii doi ani au scazut veniturile bancare si din trading la nivelul industriei.

"Conditiile din piata au fost foarte favorabile. Am vazut asta la marile banci care au raportat deja", a declarat William Fitzpatrick, analist financiar la Manulife Asset Management din SUA, citat de Bloomberg.

Costul exceptional contabilizat de Morgan Stanley in primul trimestru este cunoscut ca o ajustare a valorii datoriei. Aceasta rezulta din cresterea pe piata financiara a valorii datoriei companiei, care devine astfel, teoretic, mai scumpa la o eventuala rascumparare.
Morgan Stanley a avut un castig exceptional similar de 3,4 miliarde de dolari in trimestrul al treilea al anului trecut, ca urmare a declinului valorii datoriei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri