Banca a raportat o pierdere pe actiune de 6 centi, insa excluzand costuri exceptionale legate de ajustarea valorii datoriei, Morgan Stanley a avut un profit pe titlu de 71 de centi, peste estimarile de 44 de centi ale analistilor consultati de Bloomberg.

Costurile exceptionale rezultate din reevaluarea datoriei s-au ridicat in primul trimestru la doua miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Directorul general al Morgan Stanley, James Gorman, incearca sa arate ca face progrese catre atingerea obiectivului privind o rentabilitate a capitalului propriu de 15%, dupa ce presiunile exercitate de criza financiara au pastrat indicatorul sub 10% cinci ani la rand. Atingerea acestei tinte ar putea depinde de o revenire a pietei, dupa ce in ultimii doi ani au scazut veniturile bancare si din trading la nivelul industriei.

Citeste si:

"Conditiile din piata au fost foarte favorabile. Am vazut asta la marile banci care au raportat deja", a declarat William Fitzpatrick, analist financiar la Manulife Asset Management din SUA, citat de Bloomberg.

Costul exceptional contabilizat de Morgan Stanley in primul trimestru este cunoscut ca o ajustare a valorii datoriei. Aceasta rezulta din cresterea pe piata financiara a valorii datoriei companiei, care devine astfel, teoretic, mai scumpa la o eventuala rascumparare.
Morgan Stanley a avut un castig exceptional similar de 3,4 miliarde de dolari in trimestrul al treilea al anului trecut, ca urmare a declinului valorii datoriei.