Cel mai mare conglomerat din SUA a raportat, vineri, un profit pe actiune de 29 de centi. Rezultatul include si o pierdere de 200 de milioane de dolari inregistrata in urma renuntarii la operatiunile de creditare ipotecara din Irlanda, scrie Mediafax.

Excluzand costurile exceptionale, profitul s-a situat la 34 de centi pe actiune, peste asteptarile analistilor consultati de Reuters, de 33 de centi.

Veniturile celui mai mare producator din lume de avioane pentru aeronave si turbine electrice, de 35,2 miliarde de dolari, au depasit de asemenea asteptarile Wall Street, de 34,7 miliarde de dolari. Fata de primul trimestru al anului trecut, veniturile au coborat cu peste 8%, reflectand continuarea restrangerii activitatilor GE Capital si vanzarea unei participatii majoritare la NBC Universal. Veniturile diviziei industriale a GE au urcat cu 14%.

Grupul beneficiaza de interesul major al investitorilor pentru productia de energie in ultima perioada, precum si de cresterea utilizarii turbinelor electrice pe gaze naturale. Evolutia mai buna din domeniul energetic ajuta la compensarea efectelor climatului economic mai dificil din Europa, noteaza Reuters.