Directorul Google, Eric Schmidt, si cofondatorul Larry Page s-au aliat cu regizorul James Cameron (Avatar) si alti investitori intr-un proiect de explorare a spatiului. Compania nou infiintata se numeste Planetary Resources si va avea ca domeniu de activitate explorarea spatiala, obiectivul principal fiind gasirea de noi locatii de unde se pot exploata resurse naturale, noteaza Fox News.

Chiar daca subiectul pare desprins dintr-un film SF, ideea este de fapt una de destul de veche, in special pentru cei de la NASA, care se gandesc de cateva decenii la dezvoltarea de proiecte miniere pe asteroizi.

Posibilitatea extragerii de materiale precum fierul si nichelul din asteroizi ar insemna un aport de cateva mii de miliarde de dolari la bugetul Statelor Unite, insa deocamdata costul unei astfel de operatiuni, expertiza tehnica si obstacolele tehnologice sunt piedici greu de trecut.

NASA estimeaza costuri de cateva zeci de miliarde de dolari si cativa zeci de ani doar ca sa trimita o echipa de astronauti pe un asteriod, fara sa vorbim de un proiect minier.

Printre alte persoane implicate in proiectul Planetary Resource se numara Eric Anderson, un fost coordonator de misiuni de la NASA si Peter Diamandis, antreprenorul din spatele competitiei X Prize, un concurs ce ofera un premiu de 10 milioane de dolari pentru cei care reusesc sa lanseze o racheta reutilizabila in spatiu.

Sursa Foto Freedigitalphotos


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Nou in Google Maps: indicatii de orientare prin realitate augmentata