Google Inc a achizitionat start-up-ul DeepMind Technologies, specializat in inteligenta artificiala, in schimbul sumei de 400 de milioane de dolari, scrie Reuters, care citeaza un site de tehnologie, fiind in prezent cea mai mare preluare realizata pana acum de compania americana in Europa.

Compania a fost infiintata in 2012 de catre Demis Hassabis, Shane Legg si Mustafa Suleyman, iar rolul sau era de a crea algoritmi de a intelege mecanisme pentru simulatoare, comert electronic sau jocuri video.
Este cunoscut faptul ca Google a dezvoltat in ultimii ani un tot mai mare interes in proiectarea de masini care se conduc singure si de roboti , devenind tot mai prezenta in sfera inteligentei artificiale.
Gigantul american l-a angajat in 2012 pe Ray Kurzweil, unul dintre cei mai mari specialisti din domeniu, iar tot in urma cu doi ani de zile Google a anuntat un parteneriat cu NASA si alte cateva universitati pentru a lansa un laborator specializat in inteligenta artificiala.

Google a preluat in luna ianuarie, in schimbul a 3,2 miliarde de dolari, compania americana Nest Labs, care produce termostate si detectoare de fum inteligente pentru locuinte.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri